Analyseudstyr til fødevarer og ingredienser

Proteinbestemmelse

NIR – Analyse

Near Infra Red er en hurtig og ikke-destruktiv metode til bestemmelse af indholdet af råvarer, følge processen eller bestemme det færdige produkts indhold af forskellige stoffer. Måling af vand, protein, fedt og andre organiske komponenter på laboratoriet eller At-Line i produktionen er gode opgaver for Benchtop Instrumentet  DA7250

NIR – Proces

NIR sensoren fås også i en process udgave, som placeres enten over en proces strøm  – eller direkte i kontakt med produktet inde i et rør eller proces udstyr. Visningen i real tid af processens sammensætning og samtidig bruge data til regulering/optimering af processen. Specielt velegnet til styring af tørreprocesser, så vandindholdet kan maksimeres. Se mere her.

Viskositetsmåling

RVA (Rapic Viscosity Analyser)

Er et unikt instrument er kan følge et produkts viskositet hen igennem en kontrolleret procesforløb. Prøven kan varmes, køles og omrøres med forskellige hastigheder. Kan bruges til R&D til at se hvorledes ingredienser påvirker produktet under produktion eller til slut kontrol af produkter, om de opfylder ønskede egenskaber . Fås i en standard version RVA4500, som arbejder op til 95 gr. C  og en High Temp version  RVA4800 hvor produktet er i en trykbeholder , og processer op til 140 grader kan simuleres  se mere om RVA her.

Mel-analyse

Specielt til mølleindustrien har vi et stor program fra  Perten Industries. Se Se hele program til melindustrien her eller se dele af det neden for.

Proteinbestemmelse

NIT instrumentet som anvendes til måling på helkorn – fås også i en Version som specielt er tilpasset måling på mel. Melet puttes i en cuvette, og placeres i instrumentet, og der måles vand, protein, stivelse og våd gluten.  Se mere her.

Faldtalsbestemmelse

Proteinindholdet er ikke nok til at beskrive melets bage egenskaber. Faldtallet er et mål for enzym aktiviteten i melet, og metoden blev udvikler og beskrevet af Harald Perten for ca. 60 år siden , og han grundlagde firmaet  FALLING NUMBER – som senere skiftede navn til Perten Instruments – se mere om Faldtals produkterner på FN1000.

Glutenbestemmelse

Hvor stor en del af melet protein der er gluten, og giver den gode bageegenskab kan måles sekundært ved NIR analyse, men det helt rigtige gluten indhold bestemmes ved at at ælte mel og vand til en dej – og så udvaske alt stivelsen – Restmængden er en klump Gluten, som så centrifugeres og eventuel tørres. Se mere her: GM2000.

Vandoptagelse

Vandoptagelse af mel i en dej og hvordan dejen udvikler sig under æltning, kræver en æltning under kontrollerede forhold. Et sådan udstyr er udviklet til at hjælpe møllerne om at producere et stardardiseret mel, og det hedder doughLAB.

Fødevaresikkerhed / TestKit

Fødevaresikkerhed / TestKit

Vi har gennem vort samarbejde med PerkinElmer adgang til en lang række hurtig test (både lateral flow assays og Elisa Test kits. Se det store udvalg her.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål til specifikke produkter eller for at høre om vi har produkter til specielle processer.